15 Ocak 2010 Cuma

crm nedir ve ne işe yarar ?

Merhaba arkadaşlar bugün sizinle ilk konumu işleyeceğim ve adım adım sizelere crm ile ilgili örnekler ,özelleştirmeler (custimization) ve iş akışları (Workflow) hakkında bilgiler vereceğim. Öncelikle crm nedir ve ne işe yarar ? Birlikte bakalım.
CRM (Customer Relationship Management) "Müşteri İlişkileri Yönetimi" anlamına gelmektedir. Adından da anlaşıldığı gibi crm bize müşterilerimizi yakından tanımayı olanak sağladığı gibi gündelik işlerimizi planlı ve düzenli bir şekilde yapmamızı sağlar. CRM kavramının temelinde müşteriyi anlamak, onun ihtiyaçları doğrultusunda ona ürün ve hizmet desteği vermek, mevcut müşterilerine elde tutabilmektir. Ayrıca crm uzun süreli ve karlı müşteri ilişkileri kurmayı hedefleyen ve şirketleri bütün birimlerini kapsayan bir iş stratejisidir. CRM’in bugün gündeme gelmesinin en büyük sebebi, çok rekabetçi bir hal alan ticari pazar ortamında müşteri beklentilerini karşılamak için şirketlerin giderek daha fazla ve daha iyi hizmeti üreterek rakiplerden daha etkin biçimde müşteriye sunmak durumunda birbirileriyle yarış içinde olmalarıdır.
Genel olarak CRM her sektörde ve işte kullanılabilir. Size gündelik hayatdan bir örnek vermek gerekirse şöyleki; çağımızda her an yeni bir gelişmeye şahit oluyoruz, zira eski atölyeler yerini yeni ve büyük atölyelere, mahalle bakkalları, yerini hipermarketler birakıyorlar.Yaşayan herşey gelişiyor. Ama insan özünde hala aynı. Bakkala da gitse markete de gitse o hala özel olduğunu ayrıcalıklı olduğunu düşünmekte ve İnsanın olduğu heryerde düzen böyle işlemekte düşünüyorum.Siz bir müşteriyi kazanmak istiyorsanız, ona özel olduğunu hissetirmelisiniz. Bu yüzden müşterimize sunacağımız ürünü iyi hazırlamalıyız. İstediğini verebilir hatta ve hatta onu etkileyebilir nitelikte olmalı. İşte biz buyüzden Microsoft Dynamics CRM i seçtik.
Microsoft İş hayatını daha çekilebilir ve daha yaşanabilir bir hale getirmek için; Dynamics Crm de, İş Akışlarını düzenlemeye yer veriyor, ve çok da başarılı bir düzenleyici sağlıyor. Önceki Crmlere göre kullanımını her geçen gün daha da kolaylaştırıyor . İşletme genelinde ortak kullanılarak tek müşteri veritabanı sayesinde oluşan eksiksiz müşteri kayıtlarını ve satışların kontrolünü kolaylaştırır ve müşteriyi daha yakından tanımamıza olanak sağlar.
Arayüzlerlerdeki özelleştir şeçenekleri sayesinde arka planda tek satır kod yazmadan ya da javascript ve .net teknolojisini kullanarak bize her işin ihtiyacına göre ek uygulamalar geliştirmemize olanak ve kolaylık sağlıyor.Bu gelişimiyle mantığını anlayan her insanın rahatlıkla kullanabileceği bir sistem haline getirilmesi hedefleniyor. Teşekkürler Microsoft bize bu güzelikleri sağladığın için. Gelecek yazımda görüşmek dileğiyle..



Ercan Top | CRM Software Developer
ercantp@gmail.com
+90 534 335 6873

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder